Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.
Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.
Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.
Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.
Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.
Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!
Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal, Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .
marți, 7 aprilie 2009
Incalzirea globala va duce la cresterea Marii Negre cu 5 metri. Cernavoda ar putea deveni neoperationala
pe perioada verii ar putea creste cu 28% din cauza temperaturilor ridicate, fenomen cu atat mai grav, cu cat centrala nucleara de la Cernavoda nu va fi functionala daca nivelul Dunarii va scadea semnificativ.
Schimbarile climatice preconizate de specialisti pentru urmatorul secol vor afecta din plin Romania. Desi studiile fenomenului de incalzire globala pe teritoriul tarii noastre au inceput inca din 2005, rezultatele se lasa asteptate. Potrivit publicatiei National Geographic, zona continentala cea mai expusa efectelor schimbarilor climatice va fi partea estica a Europei, tarile cele mai afectate fiind Romania, Bulgaria si Ungaria. Scenariile specialistilor români arata ca tara noastra se va confrunta cu cresterea temperaturii medii anuale, inundatii, seceta si desertificari. „Atat desertificarea, cat si cresterea nivelului Marii Negre reprezinta efectele schimbarilor climatice pe care le va resimti tara noastra”, ne-a declarat prof. Dan Balteanu, directorul Institutului National de Geografie. Autoritatile nu par sa detina inca date despre tendintele viitoare ale fenomenului, situatie
in care riscurile ar putea fi prevenite. Totusi, studiile globale arata ca nivelul oceanelor va urca pana la sase metri in actualul secol, fapt care ar avea consecinte ireversibile in majoritatea regiunilor. „Marea Neagra pare a fi ferita intrucatva de pericole, este o mare inchisa, astfel incat nu ne asteptam sa ne creeze probleme. Fenomenul de incalzire a climei se va resimti prin intensificarea secetei prelungite si cresterea frecventei zilelor cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius in sudul tarii si in zona vestica”, ne-a declarat Aristita Busuioc, director in cadrul Autoritatii Nationale pentru Meteorologie. Cu toate acestea, alte scenarii indica faptul ca odata cu cresterea nivelului Oceanului Planetar, multe zone din tara noastra ar putea fi inghitite de ape sau partial inundate. Potrivit acestora, nivelul Marii Negre ar putea creste cu pana la cinci metri, fapt care ar duce la inundarea Deltei Dunarii, dar si a localitatilor Sulina, Tulcea, Braila, Chilia Veche, Ismail si Reni. „Planul National de Adaptare la efectele schimbarilor climatice”, realizat de Ministerul Mediului, arata ca litoralul va fi cel mai afectat. Acesta va fi influentat de eroziunea costiera si cresterea nivelului marii. In cazul plajei din Mamaia, conform datelor Institutului National de Cercetare si Dezvoltare Marina „Grigore Antipa”, ritmul mediu anual de modificare a liniei tarmului a fost de -2,3m/an. Potrivit directorului Administratiei Nationale „Apele Romane”, Marius Postelnicescu, litoralul va beneficia de investitii in perioada urmatoare, avand in vedere ca Marea Neagra a crescut in ultimii 60 de ani cu aproximativ 12 metri.
Seceta agresiva va afecta sudul si sud-estul tarii
Din punct de vedere pluviometric, pentru perioada 2090-2099, peste 90% din modelele de analiza proiecteaza secete pronuntate în timpul verii în zona României, în special în sudul si sud-estul tarii. „Desertificarea va influenta zonele sudice si sud-estice ale Romaniei, insa nu trebuie inteles in sensul subtropical al fenomenului. Prin desertificare putem intelege degradarea vegetatiei, reducerea surselor de apa si degradarea panzei freatice”, ne-a declarat prof. Dan Balteanu. Potrivit reprezentantilor ANAR, prima zona desertificata din Romania este triunghiul Craiova-Dabuleni-Corabia. Pe langa impactul direct asupra agriculturii, urmarile schimbarilor climatice vor fi foarte grave in sectorul energetic, unde vor aparea probleme mai ales în privinta energiei hidro.
Saracii, copiii si batranii vor fi cei mai afectati
Incalzirea globala va avea ca efect cresterea pe termen scurt a numarului de decese si acutizarea unor afectiuni cronice, în special cele cardiovasculare si respiratorii. Populatia mai putin înstarita a societatii va fi mai vulnerabila la schimbari. De asemenea, copiii si batranii vor avea cel mai mult de suferit. Zonele cele mai afectate de valurile de caldura vor fi mai ales cele urbane, în care spatiile verzi s-au diminuat, iar constructiile din beton si asfaltul strazilor duc la absorbtia intensa a radiatiei solare. Verile mai fierbinti si iernile mai blânde vor influenta dezvoltarea agentilor patogeni, a bacteriilor si va determina cresterea numarului de boli
infectioase si chiar aparitia de epidemii. De asemenea, modificarea climei va conduce la cresterea expunerii la radiatii UV, cu efecte directe asupra sanatatii pielii. Totodata, verile fierbinti vor determina cresterea incidentei afectiunilor respiratorii, cardiovasculare, cutanate si endocrine si va avea impact asupra sanatatii mintale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu